سنگ نما چیست و چه کاربردی دارد؟

سنگ نمای خارج به انواع سنگ های ساختمانی استخراج شده و فرآوری شده گفته می‌شود که برای ایجاد نما و زیبایی در بخش بیرونی ساختمان به کار می‌روند.  سنگ نمای خارج همان‌طور که از نام آن پیداست، تلاشی‌ست در راستای نمایاندن زیبایی یک سازه‌ی ساختمانی. ساختمان‌های مختلف از جمله ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و با استفاده از سنگ نما جلوه‌ای تازه پیدا کرده و زیبایی‌شان دو چندان می‌شود.

دلایل استفاده از سنگ نمای خارج برای نمای ساختمان

عایق صوتی و حرارتی

با شناختی نسبی از سنگ‌های ساختمانی متوجه خواهید شد که برخی از آن‌ها دارای ویژگی‌های عایقی در برابر صوت و همچنین حرارت هستند. استفاده از چنین سنگ‌هایی در نمای ساختمان مزیتی بزرگ است. این ویژگی سبب می‌شود تا اتلاف انرژی در ساختمان به حداقل برسد. همچنین ورود سروصدای بیرون ساختمان به داخل به کمترین میزان خود می‌رسد.

پیشگیری از نفوذ آلودگی

سنگ‌های ساختمانی‌ای که به عنوان نما استفاده می‌شوند، معمولاً دارای تراکم بالایی هستند. این مسئله باعث می‌شود که میزان جذب آب و دیگر عناصر موجود در محیط در آن‌ها بسیار کم باشد. همچنین سنگ نما خارج باعث می‌شود تا دیوارهای بیرونی به راحتی کثیف نشده و ظاهری غیرمعمولی پیدا نکنند.

مشخصات فنی بهترین سنگ برای نمای ساختمان

گفتنی‌ست که شرایط و ویژگی‌های سنگ مناسب برای نمای ساختمان، بر اساس ضابطه‌ی شماره‌ی 714 امور نظام فنی و اجرایی تعیین شده است. یکی از ویژگی‌های قید شده در این ضابطه‌ها، داشتن حداقل سختی 3 در سنگ مورد نظر است. همچنین با مطالعه‌ی این بند خواهید دید که در ابعاد این سنگ نیز باید حداقل‌ها را رعایت کنید. عرض و ارتفاع این سنگ‌ها با توجه به نوع فرآوری سنگ متفاوت است. ضخامت ذکر شده در این بند برای این سنگ‌ها حداقل 2 سانتی‌متر است.
سنگ نمای خارج
سنگ نمای خارج

ویژگی ‌های یک سنگ نما خارج خوب برای نمای ساختمان

همخوانی با بافت شهری و منطقه 

تمایز و تفاوت همیشه ویژگی وسوسه‌ کننده‌ای‌ ست که افراد به دنبال آن هستند. البته این مسئله کاملاً بدیهی و حق هر فرد است که بخواهد انتخاب‌های دلخواه خود را داشته باشد. اما در برخی موارد توجه به شرایط برای گرفتن یک تصمیم بسیار مهم است. مسئله این است که در انتخاب سنگ نما باید توجه داشته باشید که ساختمان شما در میان یک زمینه‌ی قبلی بنا شده است. عدم هماهنگی و هارمونی کافی با محیط پیرامون می‌تواند از ساختمان‌تان یک اثر زیبا اما در جای نامناسب بسازد.

شرایط آب‌وهوایی و تاثیر آن بر سنگ نما

سنگ نمای خارج عنصری ‌ست که در تمام طول شبانه‌روز و در طول سال در معرض شرایط محیط پیرامونش قرار دارد. باران‌های مداوم، تابش نور زیاد آفتاب، باد، گرد و خاک، برف و یخ‌ زدگی از جمله عوامل محیطی هستند که بر روی سنگ بنا تاثیراتی منفی می‌گذارند. هر کدام از انواع سنگ‌های ساختمانی ویژگی‌هایی دارند که آن‌ها را تا حدودی نسبت به هر یک از این شرایط مقاوم می‌کند.

شرایط دمایی

تابش مستقیم و مداوم آفتاب: نمای ساختمان در معرض تابش مستقیم آفتاب است. البته در ساعاتی از روز ممکن است نما در سایه قرار بگیرد. اما با این وجود تاثیر بسیار شدیدی از نور آفتاب بر این سنگ‌ها وارد می‌شود. یکی از اثرات اصلی این تابش نور، ایجاد تغییر در رنگ و طرح سنگ است. از این رو سنگ مورد نظر باید از این نظر مقاوم بوده و رنگ خود را از دست ندهد. حرارت بالا: این تابش مستقیم علاوه بر تاثیر تدریجی بر روی رنگ سنگ، می‌تواند سبب افزایش دمای آن نیز شود. به طوری که در طول روزهای تابستان این شرایط سبب بالا رفتن زیاد دمای سنگ می‌شود. سرما: در طول شب اما در غیاب خورشید، دمای سنگ کاهش پیدا می‌کند. این سرما هم‌چنین در طول زمستان و روزهای برفی به طرز چشم‌گیری می‌تواند سبب کاهش دمای سنگ شود. تغییرات دمایی: وجود دو شرایط مختلف بالا می‌تواند باعث تغییرات دمایی مداوم سنگ شود. لذا سنگ مورد نظر باید بتواند در چنین شرایطی مقاوم باشد و دچار فرسودگی نشود. با این تفاسیر یک سنگ ساختمانی مناسب برای نما، سنگی‌ست که بتوانید در شرایط دمایی مختلف به خوبی مقاومت کرده و با انبساط‌ها و انقباض‌های دائمی دچار شکستگی و ترک و فرسودگی نشود.

باران و رطوبت

شرایط خاص دیگری که بر فضای بیرون حاکم است، قرار داشتن سنگ‌ها در معرض باران و برف است. به این ترتیب سنگ ساختمانی مناسب برای نما باید بتوانند در شرایط زیر دوام بیاورد. رطوبت: سنگ‌های فضای بیرونی هم‌چون نما و سنگ‌فرش در معرض باران و رطوبت قرار دارند. این مسئله می‌تواند سبب فرسودگی و در برخی موارد مات و کدر شدن سنگ شوند. لذا بهترین سنگ برای نمای ساختمان، سنگی با کم‌ترین میزان جذب آب است. بالا بودن جذب آب از طرفی ممکن است سبب یخ زدن آب موجود در سنگ در روزهای سرد شده و این مسئله می‌تواند به تدریج سنگ را فرسوده کرده و طول عمر آن را پایین بیاورد. باران‌های اسیدی: در برخی مناطق بارش باران‌های اسیدی شرایط را حادتر می‌کند. ساختار سنگ‌های مناسب برای نما باید به‌گونه‌ای باشد که در برابر چنین باران‌هایی دچار خوردگی نشود.

ارتفاع

یکی دیگر از ویژگی‌های منحصربه‌فرد نمای ساختمان، نیاز به نصب سنگ در ارتفاع زیاد از سطح زمین است. این موضوع سبب می‌شود سنگ شرایط خاص زیر را دارا باشد: وزن مناسب: سنگ‌هایی که تراکم بسیار بالایی دارند، معمولاً وزن‌شان بر واحد حجم بسیار زیاد است. چنین سنگ‌هایی انتخابی مناسب برای نما نیستند. چسبندگی بالا به ملات: سنگ نما باید چسبندگی بالایی به ملات داشته باشد. چرا که در غیر این صورت امکان جدا شدن آن از دیوار وجود داشته و این مسئله می‌تواند بسیار خطرآفرین باشد.

رنگ سنگ نما

رنگ نما ممکن است تا حد زیادی مسئله‌ای سلیقه‌ای به نظر برسد. با توجه به تنوع رنگی موجود در سنگ‌ها، شما می‌توانید نمونه‌ای متناسب با سلیقه‌ی خود انتخاب کنید. البته در برخی مواقع با توجه به شرایطی خاص در انتخاب رنگ نیز ممکن است دچار محدودیت شوید. شما می‌توانید از سنگ سیاه برای نمای ساختمان استفاده کنید، یا سنگ سفید یا هر رنگی که دلتان بخواهد. اما اگر نوع کاربری ساختمان در انتخاب‌تان محدودیت ایجاد کنید باید برخی رنگ‌ها را از لیست خود حذف کنید. هم‌چنین هماهنگ بودن ساختمان با بافت شهری و محله‌ی مورد نظر نیز بسیار مهم است و نباید به آن بی‌توجه بود.

انواع سنگ نما خارج

سنگ گرانیت نما

سنگ گرانیت یکی از انواع پرکاربرد سنگ‌های ساختمانی‌ست. ویژگی‌های مختلف این سنگ آن را برای کاربردهای متنوعی مناسب کرده‌ است.

کاربردهای سنگ گرانیت:

  • دیوارپوش
  • کف‌پوش
  • کانتر آشپرخانه
  • محوطه سازی و …

خصوصیات سنگ گرانیت:

  • استحکام و مقاومت بالا در برابر ضربه
  • مقاومت زیاد در برابر حرارت
  • مقاومت در برابر خوردگی (مناسب برای مناطقی با باران‌های اسیدی)
  • زیبایی و سطح یکدست و صیقلی
  • تنوع رنگی و وجود طرح‌های زیبا از آن در بازار (شکلاتی، قرمز، طوسی و )
  • عدم جذب آلودگی
  • چگالی و تراکم بالا و جذب آب بسیار کم
البته این سنگ به دلیل تراکم بالا و کم بودن تخلخل آن، چسبندگی کم‌تری از تراورتن دارد. امروزه برای حل این مشکل از روش‌های مختلفی در نصب هم‌چون گیره اسکوپ استفاده می‌شود. اما به کار بردن توری پشت سنگ نیز یکی از بهترین شیوه‌ها برای افزایش چسبندگی آن است. البته مشکل دیگری نیز در گرانیت وجود دارد و آن وجود کانی‌های آهن در ساختار آن است. به این ترتیب در فضای بیرونی این کانی‌ها دچار زنگ‌زدگی شده و کیفیت ظاهری سنگ را کاهش می‌دهند.

سنگ نما چینی

از دیگر انواع سنگ هایی که در طی قرن اخیر تا به امروز از کاربری فراوانی در نماسازی داخلی و خارجی ساختمان برخوردار بوده، سنگ نما چینی می‌باشد. این سنگ نما که دارای بلور های درشتی در بافت خود بوده، با عنوان سنگ کریستال نیز شناخته می‌شود و از جمله انواع پرطرفدار آن درنماسازی، سنگ چینی الیگودرز، سنگ چینی ازنا و سنگ کریستال لایبید می‌باشد. سنگ های چینی دارای مقاومت بالایی در برابر عوامل جوی بوده و به دلیل استحکام بالایی که دارند از آن ها حتی در ساخت پلکان و کف فرش نیز بهره گیری می‌شود.

ویژگی های سنگ نما چینی :

  • چسبندگی بیشتر نسبت به گرانیت ها
  • دارای رنگ بندی سفید و روشن
  • ساب و صیقل بالا
  • نفوذ آب نا چیز
  • دوام کافی

تراورتن

انتخاب بهترین سنگ تراورتن نما نیز خود به عوامل مختلفی وابسته است. انواع تراورتن خود در سطوح کیفیتی مختلف ممتاز، سوپر و درجات یک تا سه استخراج و فرآوری می‌شوند. برای مثال می‌توان گفت بهترین سنگ تراورتن سفید نما از معادن عباس آباد و حاجی آباد استخراج می شود.

ویژگی های سنگ تراورتن:

  • چسبندگی بسیار زیاد
  • وزن مناسب
  • عدم جذب آب
  • تنوع رنگ
  • مقاومت بسیار بالا در برابر شرایط محیطی
  • قیمت مناسب
در واقع سنگ تراورتن بیشتر به عنوان یک سنگ نمای خارج معروف است. دلیل چسبندگی بالای این سنگ وجود تخلخل در ساختار آن است. همین موضوع البته خود بدل به یک نقطه ضعف آن نیز شده است و استفاده از آن در مناطق سردسیری را غیرممکن کرده است.

مرمر

انتخاب سنگ مرمر به عنوان سنگ نما، می‌تواند ساختمان شما از نظر طراحی و معماری بسیار ارتقا دهد. این سنگ بسیار صیقلی و جذاب بوده و مزیت دیگر آن تنوع رنگی آن است.البته اغلب از این سنگ در رنگ‌های سفید استفاده می‌شود.

ویژگی‌های مهم این سنگ مرمر:

  • مقاومت بسیار بالا در شرایط مختلف
  • جذب آب خیلی کم
  • صیقلی و براقیت بالا
  • این سنگ نیز برای افزایش چسبندگی نیاز به استفاده از روش‌های خاصی دارد.

قیمت سنگ نما

سنگ هایی که در نما مورد بهره گیری قرار می‌گیرند، اغلب با ابعاد سنگ آنتیک، پلاک و 40 طولی برش داده می‌شوند و دارای انواع فراوری های سابیده، تیشه ای، بادبر، کات بروکن و … می‌باشند. آنچه که بر روی قیمت سنگ نمای خارج تاثیرگذار بوده، جنس، رنگ، نوع و کیفیت فراوری، ضخامت و ابعاد، سورت بندی و کیفیت برش سنگ می‌باشد. همچنین استفاده از فرایند UV و اپوکسی بر روی یک سنگ نیز می‌تواند در قیمت گذاری آن تاثیرگذار باشد.  در واقع در بررسی قیمت سنگ نما ارزان و گران بودن آن مفهوم زیادی نداشته و تفاوت قیمت به دلیل تفاوت در کیفیت و نوع سنگ است. برای مثال سنگ نما تراورتن قیمتی متفاوت از سنگ گرانیت دارد. همچنین محل استخراج سنگ باعث ایجاد تنوع در ساختار و کیفیت سنگ می‌شود. 
سخن پایانی
مجموعه تولیدی ظفر استون در زمینه تولید انواع سنگ سه بعدی؛ سنگ مصنوعی؛ سنگ مهندسی؛ سنگ پلیمری؛ سنگ نما؛ سنگ نما داخل؛ سنگ نما خارج تنوع های مختلفی را برای تمامی سلیقه ها ارائه داده است. این محصولات متناسب برای انواع دیوارکوب ها، نماها، کفپوش، روی کابینت و قرنیز و کلیه مصارف دیگر ساختمانی هستند.
0/5 (0 دیدگاه)

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

X