سنگ مهندسی

در زندگی روزمره استفاده از سنگ مهندسی به وفور مشاهده می گردد. سنگ ها در ساختمان سازی، صنایع مختلف، پزشکی و… کاربرد دارند. سنگ های طبیعی از پیوند دو یا چند کانی تشکیل می شوند و عنصر اصلی تشکیل دهنده آن ها نیز سلیس است. همانطور که می دانید سنگ های آذرین، رسوبی، دگرگون سه گونه اصلی از سنگ ها هستند که در ظاهر، رنگ، نحوه تشکیل و… تفاوت هایی با هم دارند. علاوه بر سنگ های طبیعی، اکنون سنگ های مصنوعی نیز کاربرد فراوانی دارند. این گونه از سنگ ها از ترکیب سنگ های طبیعی با موادی همچون سیمان و افزودنی های پلیمری بدست می آیند. سنگ های مصنوعی دارای ویژگی های فراوانی هستند و اغلب از آن ها برای نمای درونی و بیرونی استفاده می شود.

در این میان این مدل سنگها که از سنگ طبیعی و مقدار کمی رزین تشکیل شده است و میتوان گفت از کاربرد فراوانی برخوردارند و از آن ها در مکان های مختلفی استفاده می شود. 

در این مقاله به بررسی این نوع از سنگ و مطالب مربوط به آن می پردازیم.

سنگ مهندسی چیست؟

به سنگ های فناوری شده یا احیا شده، سنگ مهندسی می گویند. این سنگ ها تفاوت هایی با سنگ های مصنوعی دارند. پایه و اساس سنگ های مصنوعی، سیمان و پودر سنگ می باشد در حالی که متریال و اغلب مواد تشکیل دهنده آن از مواد طبیعی است و به آن افزودنی خاصی جز رزین اضافه نمی گردد.

یکی دیگر از تفاوت های این دو نوع سنگ این است که سنگهای مهندسی از رگه های طبیعی برخورداراند اما سنگهای مصنوعی فاقد رگه های طبیعی سنگ هستند. 

انواع سنگ مهندسی چیست؟

این مدل سنگها بر دو نوع مهم تقسیم بندی می شوند که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم.

  1.  رسوبی( CPS)
  2. تراکمی

پیرامون نوع رسوبی باید بگوییم که این نوع از سنگ های  از خرد شدن و احیای سنگ های طبیعی تشکیل می شوند. در این روش سنگ های هم شکل، هم جنس و سنگ های مرغوب کوه بصورت قله سنگ استخراج می شوند و سپس به کارخانه منتقل می گردند.

در کارخانه دستگاه های بسیار پیشرفته ای وجود دارد که وظیفه آن ها خرد کردن سنگ ها می باشد. پس از خرد شدن، سنگ ها را به درون مخزن رسوب می ریزند. مخزن رسوب نیز با چرخش های قوی سنگ ها را تا ارتفاع 20 متری به هوا پرتاب می شوند و فرآیند رسوب شدن در آن ها آغاز می گردد. این رسوب ها کاملا طبیعی هستند به همین خاطر سنگ های مهندسی رسوبی از تمامی خواص سنگ های طبیعی برخوردارند.

لازم به ذکر است که این نوع سنگ ها مزیت هایی را نیز نسبت به سنگ طبیعی دارند. نکته قابل توجه ای که باید گفته شود این است که آن ها در رده سنگ های مصنوعی قرار نمی گیرند. چرا که پایه سنگ های مصنوعی سیمان، چسب، رزین و پودر سنگ است در حالی که سنگ رسوبی توسط فرآیند طبیعی و تنها از مقدار کمی رزین تشکیل می شود، بنابراین این سنگ در رده بندی سنگ های طبیعی قرار می گیرند.

سنگ مهندسی کوارتز چیست؟

سنگ  کوارتز، یک محصول طبیعی است که اغلب مواد تشکیل دهنده آن، مواد طبیعی می باشد. 90 تا 95 درصد در این سنگ، کوارتز است و درصد کمی از آن نیز را رزین و رنگ دانه ها تشکیل می دهند.

سنگ های  کوارتز مقاومت خوبی در برابر ضربه، خراش، اسید، سایش و… دارند به همین خاطر در مکان های متعددی از آن استفاده می شود. لازم به ذکر است که اثرات زیست محیطی وارد بر کوارتز تولید شده بسیار پایین می باشد. کوارتز جزو مواد فراوان می باشد که محصول نهایی تولید شده از آن غیر سمی و غیر آلرژیک است به همین دلیل طول عمر بالایی دارد و نیاز به جایگزینی را سال ها به تعویق می اندازد. 

سنگ مهندسی کوارتز دارای ویژگی های زیادی است اما ویژگی جالبی که مورد توجه بسیاری از افراد واقع، طیف گسترده رنگ، الگو و بافت در این محصول می باشد. این دامنه همواره در حال گسرش، سبب افزایش رقابت بین برندهای مختلف شده است. همچنین باید بدانید که رنگ و بافت سنگ مهندسی کوارتز نسبت به سنگ طبیعی، سازگاری بیشتری دارد.

رنگ سنگ مهندسی کوارتز:  کوارتز از رنگ سفید درخشان که محبوب ترین رنگ در میان مردم است، تا قرمز و مشکی را در بر می گیرد.

الگوها: در این مورد باید بگوییم که نوع سطح کوارتز تولیدی به کوارتز پایه بستگی دارد. سنگ درشت پایه ظاهری رگه رگه دارد در حالی که سنگ های ظریف، ظاهری صلیقی و هموارتر دارند. لازم است بدانید که تولید کنندگان این محصول از سنگ های طبیعی همچون مرمر و گرانیت تقلید می کنند و حتی ظاهری همانند سیمان را به وجود می آورند.

سنگ های  کوارتز از طرح های مختلفی برخوردار هستند اما باید بدانید که در صورتی که سنگ ظاهری دانه دانه داشته باشد، از قیمت مناسب تری برخوردار است. برخی از مدل های کوارتز دارای رگه هستند که این سنگ ها از قیمت بیشتری برخورداراند. 

سنگ مهندسی
سنگ مهندسی

 

مکان های مورد استفاده سنگ مهندسی کوارتز

همانطور که در قبل نیز گفته شد، سنگ کوارتز بدون منفذ، غیر ساینده و مقاوم در برابر اسید، خراش و ضربه است به همین دلیل برای دیوار پوش، صفحه رویی کابینت، دیوار بین کابینتی و جتی کف به فراوانی استفاده می شود. لازم به ذکر است این نوع سنگ همانند سنگ طبیعی از وزن بالایی برخوردار است و همچنین می تواند تا دمای 300 درجه فارنهایت را تحمل کند بدون آنکه مشکلی در ساختار و ظاهر او به وجود بیاید.

مزایا و معایب سنگ مهندسی کوارتز

سنگ مهندسی کوارتز همانند دیگر سنگ ها دارای معایب و مزایای است که در ادامه به بررسی هر یک می پردازیم.

  •  دارای رنگ و بافت ثابتی هستند.
  • در برابر سایش، خراشیدگی، ضربه، اسید و… مقاومت بالایی دارند.
  • به مهر و موم نیاز ندارند.
  • در برابر رشد باکتری ها مقاوم هستند.
  • از معایب این محصول نیز می توان به مشخص بودن درزها و همچنین عدم امکان استفاده از آن در فضای باز اشاره کرد.

ابعاد سنگ مهندسی کوارتز

به طور کلی این محصول در ابعاد 300*120، 300*140، 320*168 سانتی متر و ضخامت 12 میل و همچنین 2 سانتی متر تولید می گردد. لازم به ذکر است هر چه ضخامت سنگ مهندسی بیشتر باشد، قیمت آن نیز بالاتر می رود با این حال در برخی موارد لازم است این سنگ ها در ابعاد و ضخامت های بیشتری همچون 320*155 و 300*180 تولید شوند. 

قیمت سنگ مهندسی

قیمت آن بر اساس فاکتورهای مختلفی همچون ابعاد، طرح روی سنگ، کارخانه تولیدی، ضخامت سنگ مهندسی و… بستگی دارد.

در حال حاظر نمی توان برای این نوع از سنگ قیمت مشخصی را بیان کرد چرا که همواره قیمت آن در حال کاهش و افزایش است به همین خاطر به شما توصیه می کنیم برای اطلاع از قیمت و خریداری آن به شرکت ظفر استون تماس بگیرید تا علاوه بر اطلاع از قیمت ها، به شما در زمینه سنگ مناسب، جنس، طرح و… مشاوره داده شود. 

سخن پایانی

در این مقاله به بررسی سنگ مهندسی و همچنین نوع کوارتز آن پرداختیم. همانطور که گفته شد این نوع سنگ از مواد طبیعی و طی فرآیند طبیعی ساخته می گردد و مواد افزودنی غیر رزین به آن اضافه نمی گردد به همین خاطر از تمامی خواص سنگ طبیعی برخوردار می باشد. در صورتی که قصد خرید این نوع از سنگ را دارید، می توانید به فروشگاه بزرگ و مطمئن فلان مراجعه کنید.

مجموعه تولیدی ظفر استون در زمینه تولید انواع سنگ سه بعدی؛ سنگ مصنوعی؛ سنگ مهندسی؛ سنگ پلیمری؛ سنگ نما؛ سنگ نما داخل؛ سنگ نما خارج تنوع های مختلفی را برای تمامی سلیقه ها ارائه داده است. این محصولات متناسب برای انواع دیوارکوب ها، نماها، کفپوش، روی کابینت و قرنیز و کلیه مصارف دیگر ساختمانی هستند.

4/5 (1 دیدگاه)

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

X